KGH-gårdar gör smarta inköp med UHPO

I Örkelljunga i norra Skåne ligger två kristna kursgårdar som karakteriseras av en utpräglad gästfrihet och en inkluderande atmosfär. Både Strandhem och EFS-gården gästas varje år av många människor som går kurser, åker på läger, konfererar eller utbildar sig. Maten är hjärtat i verksamheterna och genom att nyttja UHPO:s avtal gör båda kursgårdarna smarta inköp.

Strandhem.
Sedan 1943 har Strandhem, som ligger vackert inbäddat i mellan skogar och sjöar i Örkelljunga, ägts av en kristen stiftelse. 2016 gjorde Strandhem en storsatsning då tre nya byggnader tillkom på anläggningen, med toppmoderna konferenslokaler och fräscha rum.

– Många gäster upplever att de går ner i varv och landar i sig själva. Att ha naturen runt knuten har ofta den effekten på människor. Vi är kända för vår goda mat och det är förstås ett rykte som vi är måna om att upprätthålla. Vi är därför noga med att själva laga så mycket som möjligt från grunden och alltid se till att det finns rikligt med vällagad och varierad mat till våra besökare, säger Tomas Nilsson, föreståndare.

Strandhem har gjort sina råvaruinköp av livsmedel via UHPO sedan 2016. När UHPO:s representant kom och presenterade företaget på KGH-gårdarnas årsmöte tyckte Tomas Nilsson att det lät intressant, inte minst eftersom han sedan en tid tillbaka funderat på att byta leverantör.

– Vi är jättenöjda med vårt medlemskap i UHPO. När vår inköpscoach kommer och besöker oss känns det verkligen att han har en utpräglad vilja att hjälpa oss att effektivisera våra inköp. Det genuina engagemanget uppskattar jag. För oss är det viktigt att alltid kunna leva upp till våra besökares höga förväntningar på vår mat, säger Tomas Nilsson.

 

EFS-gården
Vid Åsljungasjön, sju kilometer från Strandhem, ligger EFS-gården, en kurs-, konferens- och lägergård som tillhör EFS, en självständig organisation inom Svenska Kyrkan.

– I drygt åttio års tid har konfirmandläger, barnläger, konferenser och mycket annat arrangerats här. Vi bedriver även hotell- och vandrarhemsverksamhet och erbjuder dessutom julbord, gåsamiddagar, konsthelger och mycket annat, säger Helene Nilsson, verksamhetschef på EFS-gården.

Köket satsar på mycket hembakt och tillagar så mycket som möjligt från grunden. Dessert till middagen är alltid en självklarhet. En stor del av inköpen består av svenska råvaror.

–Vi började använda oss av UHPO:s avtal för ett drygt år sedan. Jag är styrelseledamot i KGH, Kristna gårdar och hotell, och fick tips om UHPO från en annan kursgård som var väldigt nöjda med dem. Sedan dess har vi bland annat tagit del av UHPO:s avtal med Rikstvätt, Ahlsells, Martin & Servera, Staples och RP-Frukt. En stor fördel är att det är enkelt och smidigt att göra alla beställningar via UHPO:s inköpsportal. Där är det lätt att överblicka alla tillgängliga avtal, säger Helene Nilsson.

Hon är särskilt nöjd med att ha ersatt EFS-gårdens tidigare tvätterileverantör med Riksvätt, som har en mycket bra servicenivå. Utbildningsfonden och möjligheten att delta på mässor och andra inspirerade evenemang är andra fördelar med UHPO.

– Vår kökschef Sara Åhlén har precis anmält sig till en onlinekurs hos Martin & Servera via UHPO:s utbildningsfond. Vi är också väldigt nöjda med den fina service vi får från UHPO:s inköpscoacher och övriga medarbetare som oftast är lätta att få tag på, säger Helene Nilsson.

 

Utdrag ur artikel publicerad i UHPOs kundtidning nr 2 2017. Text Annika Wihlborg.

 

Publicerat 6 oktober 2016