Läsvärt

Det finns mycket att vinna på genom att låta UHPO hjälpa till med er avtalsupphandling. Framförallt sänker vi dina inköpskostnader! Men du får även mer tid över till din kärnverksamhet och du vet att du handlar med säkra och bra leverantörer. Här kan du läsa om några av UHPOs medlemmar och deras upplevelser som UHPO-anslutna.

Fokus Hållbarhet och Matsvinn med stjärnkocken Paul Svensson

Följ med på en inspirationsdag på Saltå By med stjärnkocken Paul Svensson. För Saltå By är det köket och matsalen som är verksamhetens hjärta. Här samlas elever för återhämtning påfyllnad av energi. I köket står hållbarhet i fokus och nyligen. Via UHPOs avtal handlar man matvaror till köket, men även möbler, sjukvårdsartiklar, böcker och kontorsvaror.

Läs artikeln

En hållbar semesterupplevelse

Under 2019 slogs First Camp och Nordic Camping samman och blev Nordens största campingkoncern. Man har campingverksamhet på över 40 natursköna platser runtom hela landet. UHPO hjälper bland annat till att hålla ner inköpskostnader. Nu har även UHPOs medlemmar tillgång till ett rabattavtal för boende på anläggningarna.

Läs artikeln

En härlig oas i livets sista skede

Gammeluddshemmet är ett privat vårdhem som drivs av familjen Egserius. En underbar plats att tillbringa sin sista tid i livet på, med fokus på livskvalitet i form av såväl omgivningar, social gemenskap och vård som den viktiga aspekten kring vilken mat som serveras.

Läs artikeln

Anrik miljö bjuder på livlig atmosfär

I Mölnlycke strax utanför Göteborg tornar en storslagen byggnad som utstrålar mycket snickarglädje upp sig. I den herrgårdsliknande byggnaden bedriver IOGT-NTO folkhögskola, vandrarhem och konferensverksamhet. Man har sett stora skillnader i utgifterna sedan man blev medlemmar i UHPO. Även UHPO utbildningsfond är något man uppskattar och tar del av.

Läs artikeln

Skolan där hållbarhet genomsyrar allt

Säbyholms Montessori är en skola med höga mål. Men det handlar inte enbart om att eleverna ska ges en utbildning som resulterar i höga betyg. När de lämnar skolan ska de dessutom vara goda samhällsmedborgare som har fått med sig många andra värden utöver ämneskunskaper – i form av demokrati och ett hållbart samhälle. De tar del av flera av UHPOs avtal, bland annat med Martin & Servera och Lekolar.

Läs artikeln

Hemkänsla med kvalitetsråvaror och omtanke

I ett bostadsområde på Vendelsö i Haninge ligger Lovisagården, ett småskaligt familjeägt demensboende med utpräglad hemkänsla. En viktig del av arbetet med att erbjuda de boende en genuin hemkänsla är att lägga ner mycket kärlek och omsorg i den mat som serveras. Här används i första hand svenska råvaror och allt tillagas från grunden av Lovisagårdens egen kokerska. Med hjälp av UHPOs avtal sparar man pengar på allt från livsmedel och förbrukningsvaror till arbetskläder.

Läs artikeln