Läsvärt

Det finns mycket att vinna på genom att låta UHPO hjälpa till med er avtalsupphandling. Framförallt sänker vi dina inköpskostnader! Men du får även mer tid över till din kärnverksamhet och du vet att du handlar med säkra och bra leverantörer. Här kan du läsa om några av UHPOs medlemmar och deras upplevelser som UHPO-anslutna.

Nämndemansgården axlade pandemins utmaningar

Nämndemansgården är Sveriges ledande företag inom beroendeproblematik, och har haft sina internat öppna under hela året. Med ansvaret för så människors välbefinnande innebär pandemin en extra utmaning. Vi samtalar med Nämndemansgårdens VD Martin Franklin.

Läs artikeln

Staples koncept Plan C vägleder till en coronasäker arbetsplats

Att saker och ting har förändrats efter covid-19 är vi alla medvetna om. Men vad innebär det inför framtiden? För Staples gick det snabbt att ställa om till det nya normala och de tog bland annat fram konceptet Plan C. En lösning som underlättar att Coronasäkra arbetet på kontor, i offentliga miljöer samt distansarbetet i hemmet.

Läs artikeln

Motverkar pandemin med samverkan och kreativa affärslösningar

En verksamhet som snabbt kastades omkull på grund av covid-19 är Sjöviks Folkhögskola. Vi har talat med Anneli Karlsson som var precis ny i rollen som rektor på skolan när pandemin slog till. Genom kreativa initiativ och hårt arbete har man hittat en väg framåt.

Läs artikeln

Nytt bistrokoncept hos First Camp – i samarbete med UHPO

För drygt fyra år sedan fick Tobias Root på UHPO uppdraget att tillsammans med First Camp starta upp ett antal restauranger. Ett arbete som resulterade i ett lyckat framtaget bistrokoncept. Från att ha startat i mindre skala med fem restauranger är det nu ett stadigt växande projekt.

Läs artikeln

Tryggt och individanpassat – starka värdeord hos Stockholms Borgerskap

Borgerskapets vård- och omsorgsboende är ett exempel på äldreboenden som har hållit covid 19-smittan borta genom en bra grundstruktur, högt engagemang, kontinuerlig informationsdelning och tydliga åtgärder. Sanna Möller berättar mer för UHPO om hur arbetet sett ut sedan starten på pandemin.

Läs artikeln

Fokus Hållbarhet och Matsvinn med stjärnkocken Paul Svensson

Följ med på en inspirationsdag på Saltå By med stjärnkocken Paul Svensson. För Saltå By är det köket och matsalen som är verksamhetens hjärta. Här samlas elever för återhämtning påfyllnad av energi. I köket står hållbarhet i fokus och nyligen. Via UHPOs avtal handlar man matvaror till köket, men även möbler, sjukvårdsartiklar, böcker och kontorsvaror.

Läs artikeln