Utbildning Matsvinn & Hållbarhet 23 november

Matsvinn och hållbarhet i storkök och restauranger – kostnadsfri utbildning för UHPO:s medlemmar

Söker ni inspiration till ert hållbarhetsarbete? Behöver ni tips kring hur ni kan minska matsvinn och kostnader? UHPO erbjuder nu i samarbete med Generation Waste en helt kostnadsfri utbildning för sina medlemmar. Begränsat antal platser  – anmäl dig snarast.

Datum: 23 november kl 14:00 (pågår cirka 2 h)
Plats: Utbildningen sker digitalt på Teams
Anmälan: Skicka ett mail till info@uhpo.se. Du kan anmäla max 2 deltagare per UHPO-medlem.
Obs! Se bokningsvillkor längre ner.

Kursens innehåll:

För att nå de globala målen behöver vi se över våra arbetsrutiner. Hur vi hanterar livsmedel och mat är idag avgörande för både våra verksamheters ekonomi och för vårt klimat. 

Restauranger inom skola, vård och omsorg har således ett stort ansvar där en del av arbetet handlar om att kommunicera och underlätta för gästerna att göra rätt. Med kunskap, rätt verktyg och god service kan vi medvetandegöra både kollegor och gästerna om hur vi tillsammans kan agera hållbart för en bättre miljö. 

Deltagarna får kunskap om:

  • varför vi behöver arbeta med hållbar utveckling 
  • vad arbetet bidrar till 
  • inspiration på hur ni bäst planerar ert arbete 
  • att ta tillvara matrester för att minska matsvinn 
  • konkreta tips på hur ni med hjälp av digitala verktyg kan kommunicera med era gäster och på så vis bidra till ökad medvetenhet och en hållbar utveckling hos fler. 

Syfte :

Att minska klimatbelastningen från er restaurangverksamhet 

Mål 

  • att höja kvalitén på maten 
  • bli bättre på att tillvara ta matsvinn 
  • stärka kockarnas roll som förändringsagenter för en hållbar utveckling 

Bokningsvillkor

Max 2 personer per medlem. Utbildningen är kostnadsfri för UHPOs medlemmar. Man kan boka av fram till 21 november om man får förhinder. Om man bokar upp sig och inte dyker upp den 23 november så debiteras man 1000 kr (om man inte bokat av senast 21 november). Vid anmälan till kursen förbinder man sig till bokningsvillkoren.

Anmälan: Skicka ett mail till info@uhpo.se

Generation Waste

Generation Waste minskar matsvinnet i privata och offentliga kök. Genom analys, utbildning samt ett digitalt mätverktyg utvecklar vi vår kunders hållbarhetsarbete samt ökar lönsamheten. 

www.generationwaste.com