Läsvärt
Det finns mycket att vinna på genom att låta UHPO hjälpa till med er avtalsupphandling. Framförallt sänker vi dina inköpskostnader! Men du får även mer tid över till din kärnverksamhet och du vet att du handlar med säkra och bra leverantörer. Här kan du läsa om några av UHPOs medlemmar och deras upplevelser som UHPO-anslutna.
Livräddande utbildningar via UHPO Utbildningsfond
G Holter erbjuder livräddande utbildningar till företag och organisationer. UHPO bjuder sina medlemmar på 50% av utbildningskostnaden.
Läs artikeln
Arkipelag Hotel & Brewery står starka i krisen
Charlotte och Thomas på Arkipelag Hotel & Brewery har drivit företag tillsammans i 30 år. I 10 år av dessa har de tagit hjälp av UHPO för smartare inköp. Trots ökade livsmedels- och elpriser står man nu i startblocken för att utöka verksamheten!
Läs artikeln
25 tips som minskar matsvinn i storkök
Många restauranger och storkök arbetar redan aktivt med att minska matsvinnet, medan andra kanske känner sig lite osäkra på vad de ska börja med och på vilken ambitionsnivå de ska lägga sig. Vi samlat en del råd och tips på hur man kan minska matsvinnet.
Läs artikeln
Medlem i fokus – KFUM Breviks sommarläger en dröm för unga
Kurs och lägergården KFUM Brevik är tacksamma för sitt samarbete med UHPO! Genom att låta UHPO sköta upphandlingen av priser och komma med förslag på alternativa produkter kan personalen koncentrera sig på kärnverksamheten.
Läs artikeln
Gerdmans inredningshjälp gav matsalen ett ansiktlyft!
Så gick det till när Gerdmans Inredningar hjälpte UHPO-medlemmen Jämshögs folkhögskola att uppdatera skolans matsal till en modern restaurang med välkomnande atmosfär. Gerdmans Inredningshjälp är kostnadsfri!
Läs artikeln
Gymnasiet där arbetslivet är en del av skoldagen
Matglädje och mänskliga möten präglar dagarna på hotell-och restaurangskolan Nyköping Strand. För ett par år sedan blev de medlem i UHPO, något som inneburit positiva förändringar på flera plan.
Läs artikeln
Jämshög folkhögskola sänkte livsmedelsnotan
På Jämshögs folkhögskola är maten en viktig och uppskattad del av verksamheten. Tack vare sitt UHPO-medlemskap har skolan nu kunnat sänka sina livsmedelskostnader rejält.
Läs artikeln
Förskolan Ior får mer pengar över till verksamheten
På förskolan Ior arbetar man med lustfyllt lärande och har barnen i fokus. Nu samarbetar man med UHPO för att effektivisera och minska sina inköpskostnaden. Varje sparad krona går rakt in i verksamheten.
Läs artikeln
Nämndemansgården axlade pandemins utmaningar
Nämndemansgården är Sveriges ledande företag inom beroendeproblematik, och har haft sina internat öppna under hela året. Med ansvaret för så människors välbefinnande innebär pandemin en extra utmaning. Vi samtalar med Nämndemansgårdens VD Martin Franklin.
Läs artikeln
Staples koncept Plan C vägleder till en coronasäker arbetsplats
Att saker och ting har förändrats efter covid-19 är vi alla medvetna om. Men vad innebär det inför framtiden? För Staples gick det snabbt att ställa om till det nya normala och de tog bland annat fram konceptet Plan C. En lösning som underlättar att Coronasäkra arbetet på kontor, i offentliga miljöer samt distansarbetet i hemmet.
Läs artikeln
Motverkar pandemin med samverkan och kreativa affärslösningar
En verksamhet som snabbt kastades omkull på grund av covid-19 är Sjöviks Folkhögskola. Vi har talat med Anneli Karlsson som var precis ny i rollen som rektor på skolan när pandemin slog till. Genom kreativa initiativ och hårt arbete har man hittat en väg framåt.
Läs artikeln
Nytt bistrokoncept hos First Camp – i samarbete med UHPO
För drygt fyra år sedan fick Tobias Root på UHPO uppdraget att tillsammans med First Camp starta upp ett antal restauranger. Ett arbete som resulterade i ett lyckat framtaget bistrokoncept. Från att ha startat i mindre skala med fem restauranger är det nu ett stadigt växande projekt.
Läs artikeln
Tryggt och individanpassat – starka värdeord hos Stockholms Borgerskap
Borgerskapets vård- och omsorgsboende är ett exempel på äldreboenden som har hållit covid 19-smittan borta genom en bra grundstruktur, högt engagemang, kontinuerlig informationsdelning och tydliga åtgärder. Sanna Möller berättar mer för UHPO om hur arbetet sett ut sedan starten på pandemin.
Läs artikeln
Fokus Hållbarhet och Matsvinn med stjärnkocken Paul Svensson
Följ med på en inspirationsdag på Saltå By med stjärnkocken Paul Svensson. För Saltå By är det köket och matsalen som är verksamhetens hjärta. Här samlas elever för återhämtning påfyllnad av energi. I köket står hållbarhet i fokus och nyligen. Via UHPOs avtal handlar man matvaror till köket, men även möbler, sjukvårdsartiklar, böcker och kontorsvaror.
Läs artikeln
En hållbar semesterupplevelse
Under 2019 slogs First Camp och Nordic Camping samman och blev Nordens största campingkoncern. Man har campingverksamhet på över 40 natursköna platser runtom hela landet. UHPO hjälper bland annat till att hålla ner inköpskostnader. Nu har även UHPOs medlemmar tillgång till ett rabattavtal för boende på anläggningarna.
Läs artikeln
En härlig oas i livets sista skede
Gammeluddshemmet är ett privat vårdhem som drivs av familjen Egserius. En underbar plats att tillbringa sin sista tid i livet på, med fokus på livskvalitet i form av såväl omgivningar, social gemenskap och vård som den viktiga aspekten kring vilken mat som serveras.
Läs artikeln
Anrik miljö bjuder på livlig atmosfär
I Mölnlycke strax utanför Göteborg tornar en storslagen byggnad som utstrålar mycket snickarglädje upp sig. I den herrgårdsliknande byggnaden bedriver IOGT-NTO folkhögskola, vandrarhem och konferensverksamhet. Man har sett stora skillnader i utgifterna sedan man blev medlemmar i UHPO. Även UHPO utbildningsfond är något man uppskattar och tar del av.
Läs artikeln
Skolan där hållbarhet genomsyrar allt
Säbyholms Montessori är en skola med höga mål. Men det handlar inte enbart om att eleverna ska ges en utbildning som resulterar i höga betyg. När de lämnar skolan ska de dessutom vara goda samhällsmedborgare som har fått med sig många andra värden utöver ämneskunskaper – i form av demokrati och ett hållbart samhälle. De tar del av flera av UHPOs avtal, bland annat med Martin & Servera och Lekolar.
Läs artikeln
Hemkänsla med kvalitetsråvaror och omtanke
I ett bostadsområde på Vendelsö i Haninge ligger Lovisagården, ett småskaligt familjeägt demensboende med utpräglad hemkänsla. En viktig del av arbetet med att erbjuda de boende en genuin hemkänsla är att lägga ner mycket kärlek och omsorg i den mat som serveras. Här används i första hand svenska råvaror och allt tillagas från grunden av Lovisagårdens egen kokerska. Med hjälp av UHPOs avtal sparar man pengar på allt från livsmedel och förbrukningsvaror till arbetskläder.
Läs artikeln
KGH-gårdar gör smarta inköp med UHPO
I Örkelljunga i norra Skåne ligger två kristna kursgårdar som karakteriseras av en utpräglad gästfrihet och en inkluderande atmosfär. Både Strandhem och EFS-gården gästas varje år av många människor som går kurser, åker på läger, konfererar eller utbildar sig. Maten är hjärtat i verksamheterna och genom att nyttja UHPO:s avtal gör båda kursgårdarna smarta inköp.
Läs artikeln